WIJ


DRS. D.R. VAN KOOTEN, BCN (Dick, 1951)
directeur van Vitaalbrein en registerpsycholoog NIP, gespecialiseerd
in Arbeid, Organisatie en Gezondheid, en Neurofeedbackpsycholoog NIP.

Als neurofeedbackpsycholoog behandel ik vooral aandacht- en concentratieproblemen (waaronder ADHD en ADD) bij kinderen
en jongeren, maar ook steeds vaker bij volwassenen.
Als bedrijfspsycholoog word ik vooral ingeschakeld bij overspanning en burn-out, of om talenten beter te benutten.
Mijn brede kennis en ervaring - ook als voormalig manager - benut ik graag in een Raad van Toezicht en als onbezoldigd coach van jonge ondernemers (bij Qredits microfinanciering). In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van de Sectie Neurofeedback van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en speel ik viool.

Mijn universitaire studie financierde ik met het geven van zwemlessen.
Bij een grote zwemclub leerde ik als vrijwillig bestuurder de beginselen van leidinggeven. Toen ik aan de Universiteit Utrecht afstudeerde in Arbeid- en Organisatie Psychologie (1980), was ik organisatie adviseur bij de toenmalige Postbank. Daarna werd ik organisatie adviseur bij het toenmalige staatsbedrijf PTT.
Aan Bradford University Management School bekwaamde ik me in marketing en algemeen management (1985) en daarna was ik geruime tijd (eindverantwoordelijk) manager. Bij grote en middelgrote organisaties, zoals PTT Telecom, De Bussy Reclame en woningcorporaties in Rotterdam en Amsterdam. Daarnaast was ik parttime docent in het HBO, executive coach en oprichter-directeur van een thuiszorgbureau.
In 2010 behaalde ik mijn internationale registratie in Neurofeedback en daarna mijn registratie als Psycholoog Arbeid en Gezondheid. Hiermee begon ik mijn eigen praktijk Vitaalbrein in Psychologie en Neurofeedback.

Ik heb ruime ervaring met strategie-ontwikkeling en leidinggeven aan organisaties. Ook met het opzetten en leiden van een eigen onderneming. Daarbij besteed ik natuurlijk bijzondere aandacht aan de menselijke aspecten.
Helaas heb ik noodgedwongen ook ervaring met het aanpakken van bedrijfsfraude.
Bij het NCD heb ik de commissarissen opleiding Governance Essentials gevolgd (2015)en daarmee hoop ik nog lang een bijdrage te leveren aan Raden van Toezicht.