NIEUWS


Geen wachtlijst
Momenteel hebben we weer mogelijkheden om op korte termijn met een behandeling te beginnen.

Doorbraak in onderzoek naar Neurofeedback bij ADHD
Zeer recent wetenschappelijk onderzoek, in de vorm van een meta-analyse, heeft aangetoond wat al langere tijd werd vermoed. Een verbetering van ADHD (waaronder ADD) met Neurofeedback is blijvend, terwijl dit bij medicatie niet het geval is.

Over spanning en burn-out
10% van de werkenden heeft last van stress-klachten. In onze praktijk komen steeds vaker jongeren die 'overspannen' zijn. Als overspanning niet serieus wordt genomen, kan burn-out ontstaan. Bij goede behandeling kan burn-out met langdurige uitval worden voorkomen. Kenmerken van overspanning zijn: slecht slapen, sneller boos, iets al gauw te druk vinden, constant moe, snel verdrietig, weinig zin in eten, nauwelijks zin in seks, veel piekeren, concentratieproblemen.
Vitaalbrein heeft veel ervaring met behandeling van overspanning en burn-out. Wij bevorderen gezond herstel. We helpen met de terugkeer naar het werk, met verbeteringen in de werksituatie, en met het herkennen van signalen (om herhaling te voorkomen).

Neurofeedback bij slaapproblemen
Een op de 10 landgenoten heeft last van slaapproblemen.
Een gezonde slaap bestaat uit meerdere fases die in een bepaald patroon worden herhaald. Het begint met een diepe slaap en eindigt met droom-slaap. Een kind slaapt doorgaans 10 uur, een volwassene 7 tot 8 uur; pubers slapen vaak minder dan ze nodig hebben.
Als slaapfases worden verstoord, voel je je niet uitgerust.
Bekende slaapproblemen zijn: moeite met inslapen, tussentijds wakker worden en wakker blijven, te vroeg wakker worden, slaap apneu
(een poosje stoppen met ademhalen), rusteloze benen, kramp in tenen, tandenknarsen, nachtmerries, niet uitgerust voelen.
Bij slaapproblemen blijkt neurofeedback heel vaak te helpen.

Intracraniële stimulatie bevordert het leren
Vitaalbrein beschikt over "Vielight", voor intracraniële stimulatie. Hierbij zorgen LED´s voor het stimuleren van de energievoorziening van hersencellen. Dit bevordert het leren en het geheugen. Volgens recent onderzoek heeft het ook een positieve invloed op dementie. Kijk hier